Roemenië: parel in Oost-Europa

In 't kort

Oost-Europa is een parel die vaak te weinig aandacht krijgt. Wij willen u in deze reisspecial meenemen naar een stukje Europa dat niet verpletterd wordt door het massatoerisme, maar toch meer dan de moeite waard is om te ontdekken. 

Wij nemen u mee naar Roemenië. Dit land leent zich perfect tot verschillende soorten toerisme. U kunt er gezellig citytrippen in het wondermooie Boekarest, een wellnessvakantie boeken in een van de geweldige spa’s of u kan de uitgebreide wijnstreek ontdekken. Roemenië biedt het hele jaar door reismogelijkheden. De prachtige landschappen veranderen met de seizoenen en deze variatie zorgt voor een overweldigende natuurpracht. De Karpaten, de Donauvallei en de regio rond de Zwarte Zee zijn maar een greep uit de natuurpracht die Roemenië omvat.

Boekarest

De hoofdstad van Roemenië is een absolute must op jouw bucketlist. Sinds de 16de eeuw werd Boekarest een belangrijk commercieel centrum in deze regio. Ondanks de grillen van de geschiedenis, stopte ze niet met haar grootsheid uit te stralen.

De stad wordt versierd door grote boulevards en een ongeëvenaarde architecturale rijkdom. De neobarokke parels, Belle Epoque Art Nouveau en daarna Art Deco volgen zich in overvloed op, wat haar de naam het “Parijs van de Balkan” geeft.
Doorkruist door twee rivieren en omringd door vele groene zones, is de Roemeense hoofdstad getekend door het communistische tijdperk en heeft haar schatten goed bewaard.
Het enorme “Paleis van Ceausescu” – momenteel de zetel van het Parlement van Roemenië, blijft een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De grote pleinen en lanen in het centrum zijn een genot om er te wandelen.

Boekarest staat bol van de culturele rijkdommen. Kerken, musea, theaters, winkels, zeer charmante restaurants/terrasjes en muziekfestivals tekenen het straatbeeld van de lente tot de herfst.

Wijnstreek

Ontdek één van de 10 landen met de grootste wijnproducenten ter wereld, met een wijngaard oppervlakte van +/- 200.000 hectaren en een gevarieerd assortiment van autochtone en buitenlandse druivensoorten. In de loop van de 5 dagen, wisselt u de proeverijen van verschillende druivensoorten af met culturele bezoeken. Langs de Donau, is de wijncultuur een traditie van de voorouders. Ze is aanwezig vanaf de oevers van de Boven-Donau om uit te deinen op de hellingen van Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije en Roemenië, in een harmonieuze ontmoeting met het land, het water, de zon en de handen van de mens.

Wellnessvakantie

De perfecte combinatie tussen moderniteit en traditie, klaar om de balans te herstellen tussen het lichaam en de geest, om u te helpen uw welzijn, vitaliteit en innerlijke rust terug te vinden.

Elke dag focussen we op het geluk van onze geliefden, verwennen we onze familie en degenen die we liefhebben en plooien ons in vier voor hun geluk!
Maar wanneer hebben we nu eigenlijjk tijd voor onszelf? We kennen het antwoord: nu niet, later, als ik de kans heb.

Jammer, er is altijd wel een excuus om deze momenten van geluk en herbronnen uit te stellen. Maar als men erover nadenkt, is het antwoord simpel: zie hier de mogelijkheid om te genieten tijdens een fitness vakantie, een vermageringskuur of een andere “detox”. Wat ook het klein probleem is dat ons dagelijks leven verstoort, we zullen in Roemenië de meest geschikte oplossing voor u vinden om echte vakanties door te brengen met effectieve en ontspannende “Wellness”.
Roemenië is hét land van de Wellness: de Thalasso en de Spa zijn hun absolute specialiteiten. De Thalasso is een therapie waarbij men gebruik maakt van zeewater en blijkt zeer effectief te zijn tegen diverse huidziekten. Met een patrimonium van meer dan een derde van de minerale en thermale bronnen met therapeutische waarden in heel Europa, en met de aanwezigheid van moderne, zonnige en aantrekkelijke resorts is Roemenië een absolute must voor elke kuuroord-fanaat!

palais_parlement
Harvesting vineyard in the autumn
Intro_Spa

Prijs

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Roemenië: parel in Oost-Europa

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie