Heritage Cruise Alaska: herbeleef Nederlands zeevaarterfgoed

Ter ere van zijn 150-jarige jubileum organiseert Holland America Line dit jaar Heritage Cruises. Een collectie van 48 cruises langs belangrijke aanleghavens die historisch met de rederij zijn verbonden. Naast thuishaven Rotterdam denken wij meteen aan plaatsen zoals Skagway en Juneau in Alaska, en Bergen en Flåm in de Noorwegen. Betekenisvolle havensteden die de wereld lieten kennismaken met cruisen langs de fjorden.

Historische aanleghavens
Met een geschiedenis die eeuwen en continenten omspant, heeft Holland America Line honderden havens over de hele wereld op de teller staan. Met de Heritage Cruises zet de rederij dit jaar 56 van deze historische aanleghavens extra in de schijnwerpers.

Een unieke kans om je als passagier volledig te laten onderdompelen in het Nederlandse zeevaarterfgoed. En je te verdiepen in de regiospecifieke verhalen die deze plaatsen met de cruisemaatschappij verbinden. Geniet van een exclusieve inkijk in de historische momenten van de havens.

Cruisen als toen

Ook het leven aan boord voert je mee naar het cruisen van toen. Zoals aangepaste diners en regiogebonden Heritage Dishes. Of het Captain’s Gala Menu met enkel klassieke gerechten zoals ze al die jaren geleden op de kaart stonden. En een speciale Dutch High Tea met zoetigheden zoals oliebollen, speculaas, Bossche bollen en ander lekkers.

Klassieke cruise-activiteiten zoals sjoelen lijken de klok ook al helemaal terug te draaien. En de visuele vertelling ‘Origin Story’ neemt je door de geschiedenis van de rederij.

Alaska & Inside Passage

De bijzondere vaarroutes van de Heritage Cruises beslaan de hele wereld. Maar zo goed als de helft zet koers naar Alaska. De bestemming heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Holland America Line.

De Alaska-vaarroute – die start en eindigt in Vancouver – brengt je via de Inside Passage en zijn ruige kust het zuidoosten van Alaska binnen. Langs door gletsjers uitgehouwen fjorden en adembenemende landschappen heb je de kans om bultruggen, orka’s en andere iconische dieren te spotten.

Goldrush

Daarna bezoek je Juneau, de meest afgelegen hoofdstad van de USA. Havenstad Skagway was op het hoogtepunt van de goudkoorts van Klondike dan weer de belangrijkste toegangspoort tot de goudvelden. Ketchikan op de terugweg is een van de beste plekken om de rijke cultuur te leren kennen van inheemse volkeren zoals de Tlingit, Haida en Tsimshian.

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Heritage Cruise Alaska: herbeleef Nederlands zeevaarterfgoed

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie