Fantastische IJsland cruise met de World Explorer

Vluchten inbegrepen

Troeven

In 't kort

Een reis naar IJsland, aan de rand van de Noordpoolcirkel, biedt een unieke geologische kijk die niemand onverschillig laat. De structuur van dit vulkanische eiland is uniek doordat het op het scheidingsgebied ligt van tektonische platen die langzaam uit elkaar drijven. IJsland wordt gekenmerkt door een bergachtig midden en diep, ingesneden, fjorden langs de kust. Tijdens een luxe cruise naar IJsland ontdekt u een land van overweldigende desolate landschappen, waar de natuurkrachten vrij spel hebben. Al die geothermische activiteit heeft ook bijzondere plaatsen gecreëerd waardoor bezoekers indrukwekkende geisers kunnen bewonderen of kunnen zwemmen in een warmwaterlagune omringd door lavavelden.

De Shetlands en de Faeröer delen een Viking afkomst en een zeer sterke persoonlijkheid.

Tijdens uw luxe cruise vormen deze archipels een schakel tussen continentaal Europa en het vurige IJsland, want dit land van vuur biedt u het mooiste landschap ter wereld.

Woman,Enjoy,Of,Spa,In,Hot,Spring,Blue,Lagoon,In
Humpback,Whale,(megaptera,Novaeangliae),Breaching,Near,Husavik,City,In,Iceland.
Typical,Icelandic,Landscape,With,Houses,Against,Mountains,In,Small,Village

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Beschrijving

Dag  1:

Transfer per touringcar vanuit de belangrijkste Belgische steden naar de haven van Zeebrugge, inscheping  en installatie aan boord van de World Explorer.

Diner aan boord.

Dag  2:

Dag op zee.

Profiteer van deze dag om deel te nemen aan de activiteiten die aan boord worden aangeboden.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag  3:

Lerwick, Shetland-Eilanden

De hoofdstad van de Shetland-archipel heeft een echt maritiem erfgoed. Deze levendige natuurlijke haven veranderde in olieactiviteit in de Noordzee toen de haringhandel terugliep. Deze aangename natuurlijke haven biedt enkele mooie getuigenissen van zijn Scandinavische wortels. Vrije tijd of deelname aan optionele excursies.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag  4:

TORSHAVN (FAERÖER EILANDEN)

Halverwege Schotland en IJsland bestaat deze archipel uit 18 kleine, groene hoofdeilanden, gescheiden door kanalen en smalle fjorden. Slechts één ervan is bewoond: Torshavn. De hoofdstad van de Faeröer heeft zijn dorpse uitstraling behouden met zijn authentieke huizen
in bonte kleuren en daken die soms bedekt zijn met bemost gras. Tinganes, de historische wijk, is de thuisbasis van het allereerste Europese parlement dat meer dan een millennium geleden werd opgericht onder auspiciën van de Vikingen.

Vrije tijd of deelname aan optionele excursies.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag  5:

WAPENS FJORD

Vopnafjordur is een klein dorpje in het noordoosten van IJsland. Vruchtbaar land en rivieren vol vissen contrasteren met de scherpe rotsen van de hoge bergen. De baai werd eerst gekoloniseerd door de Vikingen voordat het van de 18e tot de 19e eeuw een bruisende haven werd.

Vrije tijd of deelname aan optionele excursies.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag  6:

FUSAVIK

De stad Husavik, genesteld aan de rand van een baai, wordt beschouwd als de Europese hoofdstad voor het spotten van walvissen. U krijgt ongetwijfeld de kans om walvisachtigen te observeren: walvissen, witsnuitdolfijnen, bruinvissen… Het is ook het commerciële en industriële centrum van een groot
landbouwgebied: er worden veel zuivel- en vleesproducten verwerkt.

Vrije tijd of deelname aan optionele excursies.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag  7:

ISAFJORDUR

U bevindt zich in het noordwestelijke puntje van Europa, in het wildste fjordengebied van IJsland.

Vrije tijd of deelname aan optionele excursies.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag  8:

Vissersdorp gelegen aan de voet van Kirkufjell, letterlijk vertaald als “bergkerk”. Toegangspoort tot de vele geologische vindplaatsen en vulkanische velden van het schiereiland Snaefellsnes.

Vrije tijd of deelname aan optionele excursies.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag   9:

REYKJAVIK

Reykjavik, of “de rookbaai”, werd in 874 zo genoemd door de eerste Scandinavische kolonist, Ingolfur Arnarson, bij het zien van de dampen die uit de warmwaterbronnen kwamen. De hoofdstad van IJsland is de thuisbasis van bijna 70% van de bevolking van het eiland. Het is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. De stad heeft, ondanks een late ontwikkeling in de 19e eeuw, geen oude gebouwen maar prachtige kleurrijke huizen waar de charme meteen werkt. Een stad op mensenmaat, we slenteren graag door de straten. Van daaruit kunt u de Gouden Cirkel bereiken, die drie uitzonderlijke natuurgebieden omvat: Gullfoss-watervallen, het thermale gebied van Geysir en Thingvellir, de vallei van het Parlement.

Vrije tijd of deelname aan optionele excursies.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 10:

Reykjavik – Brussel

Ontbijt aan boord.

Ontscheping en transfer naar de luchthaven.

Vlucht naar Brussel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijs

vanaf € 4.740,00

  • Bij reservatie voor 30/11/2022

 

  • € 250 per persoon korting op elke zeecruise met de World Explorer met Rivage du Monde.
  • € 150 per persoon korting op elke rivier – of kustcruises van Rivage du Monde
  • Bij reservatie voor 30/11/2022

Inbegrepen

 

• De transfer vanuit de belangrijkste Belgische steden naar Zeebrugge per luxe autocar
• De vluchten Reykjavik/Brussel met een charter- of lijnvlucht in Economy Class, met of zonder tussenstop.
• De haventaksen (momenteel € 300) en de luchthaventaksen (momenteel € 70), variabel en onderhevig aan wijzigingen
• Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
• Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
• Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
• Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
• Servicekosten voor het boordpersoneel
• Diensten van een tweetalige (Nederlands/Frans) cruisedirecteur en zijn of haar team
• Voordrachten door een specialist van de regio

 

Niet inbegrepen

• Andere dranken dan deze vermeld in het programma
• De optionele excursies
• Persoonlijke uitgaven
• Reisverzekeringen
• De bijzondere verkoopsvoorwaarden worden volledig medegedeeld voor het afsluiten van een reiscontract

Mycruise ijsland

Excursies

Dag  3:

DE PLAATS VAN JARLSHOF EN DE ZUIDKUST

Vertrek van een halve dag naar de landschappen van woeste heuvels en grillige kusten van het zuiden van het eiland. Ga langs de best bewaarde broch uit de ijzertijd ter wereld en bevindt zich op het eiland Mousa voordat u het kleine stadje Hoswick bereikt. Ontdekking van het opvangcentrum en zijn wolfabriek. Vervolg naar het schiereiland Saint-Ninian en zijn uitgestrekte zandstranden voordat u de uitzonderlijke archeologische vindplaats Jarlshof bezoekt. Het werd meer dan 4000 jaar door de mens bewoond van het Neolithicum tot de Middeleeuwen en is een van de belangrijkste in Europa. Stop ten slotte bij Sumbrugh Head, gelegen aan de zuidkant van het eiland en het prachtige uitzicht.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 90 €

PANORAMA’S VAN NORTH SHETLAND – Halve dag rijden
door spectaculaire noordelijke heidevelden bezaaid met heide en indrukwekkende moerassen. Na het oversteken van de landengte van Mavis Grind, wordt de weg langs de kust onderbroken door familieboerderijen die zich toeleggen op aquacultuur. Stop bij de Drongs-rotsformaties, indrukwekkende zeestapels voor de kust. Bezoek vervolgens het Tangwick Haa-museum, gehuisvest in een gerestaureerde 17e-eeuwse residentie en gewijd aan de lokale geschiedenis en cultuur. Verfrissingen. Ga ten slotte verder naar de vuurtoren van Esha Ness en zijn prachtige kliffen van rood graniet.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 85 €

SALLOWAY CASTLE – Halve dag
Korte panoramische rondleiding door Lerwick en ontdekking van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ga langs de broch van Clickimin op de weg om Scalloway te bereiken, de voormalige hoofdstad van Shetland. Bezoek aan het kasteel, een architectonisch wonder gebouwd vanaf 1599 door graaf Stewart, dat een museum herbergt dat het verhaal vertelt van de inwoners van de regio vanaf de eerste aankomsten tot op de dag van vandaag. Ga verder langs het meer van Tingwall en ontdek een sieradenfabriek, waarvan de handgemaakte stukken zijn geïnspireerd op de Scandinavische mythologie.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 80 €

Dag  4:

SASKUN EN KOLLAFJORDUR – Halve dag
Vertrek naar Kollafjordur en bezoek een traditionele Faeröerse kerk met een met gras bedekt dak. Ontdekking van de prachtige landschappen langs de weg naar het dorp Saksun, een van de meest typische dorpen van de archipel en gelegen in een sublieme baai. De oude Duvugardar-boerderij is omgebouwd tot een museum en laat u zich het landelijke leven van die tijd voorstellen. Op de terugweg stop je voor een uitzicht op de hoofdstad Torshavn.
Prijs per persoon: 80 €

PRACHT VAN DE FRER EILANDEN – Vertrek van een halve dag
naar het noorden door prachtige kleine dorpjes en het oude walvisstation van Vid Air. Onderweg zie je “The Giant and the Witch”, twee geïsoleerde rotstoppen in de zee die volgens de legende ooit levende figuren waren. Ontdekking van Slættaratindur, de hoogste berg van de Faeröer met een hoogte van 882 meter. Stop bij Gjogv, een mooi dorp ten noordoosten van het eiland Eysturoy. In het Faeröers betekent gjogv ravijn. De naam komt van de 188 meter lange kloof die de plaats met de oceaan verbindt. Keer terug via de kleine bergweggetjes met grandioze panorama’s.
Prijs per persoon: 70 €

VESTMANNA CLIFFS – Halve dag
Transfer naar het dorp Vestmanna vanuit Torshavn. Begin aan een minicruise (ongeveer 2 uur) om de grandioze kliffen en hun vele grotten te ontdekken, de natuurlijke habitat van duizenden zeevogels.De kapitein zal zijn best doen om de beste route te vinden om zo dicht mogelijk bij de bijna steile kliffen te komen en nadert verschillende holtes (afhankelijk van de weersomstandigheden). Terug met de bus vanuit Vestmanna via bergwegen en hun uitzonderlijke panorama’s.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 110 €

 

PANORAMA’S VAN NORTH SHETLAND – Halve dag rijden
door spectaculaire noordelijke heidevelden bezaaid met heide en indrukwekkende moerassen. Na het oversteken van de landengte van Mavis Grind, wordt de weg langs de kust onderbroken door familieboerderijen die zich toeleggen op aquacultuur. Stop bij de Drongs-rotsformaties, indrukwekkende zeestapels voor de kust. Bezoek vervolgens het Tangwick Haa-museum, gehuisvest in een gerestaureerde 17e-eeuwse residentie en gewijd aan de lokale geschiedenis en cultuur. Verfrissingen. Ga ten slotte verder naar de vuurtoren van Esha Ness en zijn prachtige kliffen van rood graniet.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 85 €

SALLOWAY CASTLE – Halve dag
Korte panoramische rondleiding door Lerwick en ontdekking van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ga langs de broch van Clickimin op de weg om Scalloway te bereiken, de voormalige hoofdstad van Shetland. Bezoek aan het kasteel, een architectonisch wonder gebouwd vanaf 1599 door graaf Stewart, dat een museum herbergt dat het verhaal vertelt van de inwoners van de regio vanaf de eerste aankomsten tot op de dag van vandaag. Ga verder langs het meer van Tingwall en ontdek een sieradenfabriek, waarvan de handgemaakte stukken zijn geïnspireerd op de Scandinavische mythologie.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 80 €

Dag  5

WONDEREN VAN VOPNAFJORDUR – Halve dag
Ontdekking van de prachtige kustlandschappen van de regio Vopnafjordur, waar de Vikingen zich vanaf de 9e eeuw vestigden. Vertrek naar de Gljufurarfoss-watervallen, waarvan de indrukwekkende 45 m hoge waterval zich op de bodem van een smalle kloof bevindt. Weg naar Virkisvik en zijn imposante kliffen, een van de oudste in IJsland en gekenmerkt door de kleurrijke contrasten van sedimenten en basalt. Verfrissing. Stop ten slotte bij het strand van Skjólfjorur en zijn olifantvormige rots.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 150 €

VOPNAFJORDUR ONTDEKKEN
Wandeling (ongeveer 2u30) in dit kleine stadje aan de rand van de fjord met dezelfde naam. Vopnafjordur is lange tijd een belangrijke handelshaven in het noordoosten van IJsland geweest en had bevoorrechte betrekkingen met Denemarken. Ontdekking van oude verlaten huizen bedrukt met verhalen en populaire verhalen voordat ze de plaats bereiken waar het dorp werd gesticht. Bezoek aan de kleine kerk en verfrissing.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 90 €

Dag  6

UWELEN VAN HET NOORDEN – Dag met lunch
Ontdekking van een regio met buitengewone landschappen waar de meeste vulkanische fenomenen vertegenwoordigd zijn. Bezoek de Namaskard-site, met zijn modderpotten, solfatara’s en fumarolen die naar zwavel ruiken. Rijd vervolgens naar Dimmuborgir, wiens naam “donkere kastelen” betekent voor een wandeling door de vreemde lavaformaties van dit ongewone labyrint. Ga verder naar het kratermeer van Myvatn, een van de meest fascinerende plekken in IJsland. Na de lunch, ontdekking van Godafoss, “de val van de goden”. Volgens de legende gooide Torgeir Torkelsson zijn heidense idolen daar en wijdde hij de adoptie van het christendom in IJsland in.
Prijs: 150 €

DE GEZICHTEN VAN HET VULKANISME – Dag met lunchpakket
Langs de kust van het schiereiland Tjornes, weg naar de vlaktes van Kelduhverfi, waarvan de landschappen getuigen van de tektonische activiteit in IJsland. Ontdek de beroemde hoefijzervormige kloof van Asbyrgi, een prachtige natuurlijke curiositeit in het hart van overvloedige vegetatie voordat je je bij de basaltkolommen van Hljodaklettar voegt voor een wandeling tussen de spectaculaire rotsformaties. Lunchpakket en vervolg naar de indrukwekkende Dettifoss-watervallen, de machtigste van Europa. Op de terugweg stop je bij Namaskard om fumarolen en andere fenomenen van de plaats te bewonderen, en bezoek je vervolgens het Grenjadarstadur-museum met zijn gebouwen met grasdaken.
Prijs per persoon: 170 €

WALVISKIJKEN
Het kleine stadje Husavik wordt beschouwd als de hoofdstad van het walvissen spotten van Europa. Stap aan boord van lokale opblaasbare boten voor een vaartocht van ongeveer 1 uur in de baai op zoek naar walvissen en dolfijnen en sluit je aan bij een kolonie papegaaiduikers. Bezoek ten slotte het Walvismuseum dat hun manier van leven en hun locatie rond IJsland presenteert.
Beperkte plaatsen – Prijs: 230 €

Dag  7:

E ZEEVOGELS VAN VIGUR Stap
aan boord van een lokale boot om dit paradijs van zeevogels te bereiken. Het eiland Vigur is een echt ornithologisch reservaat waar u duizenden vogels kunt observeren zoals eidereenden, noordse sterns, papegaaiduikers, zeekoeten… Wandel ongeveer 1 uur rond het eiland over het enige pad. Voordat u terugkeert naar Isafjordur, is een bezoek aan het kleinste postkantoor van Europa een must.
Halve dag – Prijs per persoon: 130 €

ISAFJORDUR EN DE SCHITTERENDE DORPEN – Halve dag
Vertrek door de prachtige steile valleien van de Westfjorden om het leven van de inwoners te ontdekken. Passage door het dorp Bolungarvík en zijn kleine kerk, aan de voet van een berg van 600 m. Ontdekking van het kleine openluchtmuseum van Osvor, een gereconstrueerde vissershut. Keer terug naar Isafjordur via de Tungudalur-vallei en bezoek het maritiem museum. Proeverij van schnaps en gefermenteerde haai.
Prijs per persoon: €110

DE FJORD PER KAYAK (in het Engels)
Na wat instructies, lanceer en ga je aan boord van een zeekajak voor een ontdekking van de fjord en zijn rustige wateren, omringd door prachtige bergen. Tijdens het peddelen is het mogelijk om verschillende soorten vogels en dieren van de maritieme fauna vanuit een andere hoek te zien. Ongeveer 1.30 u kajakken.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 130 €

Dag  8:

VULKANISCH SCHIEREILAND IN DE GRUNDARFJORDUR-REGIO – Halve dag
Ontdekking van de grandioze panorama’s van het schiereiland Snaefellsnes, een mythische regio dankzij de aanwezigheid van de Snaefellsjökull-vulkaan. Jules Verne maakte hem beroemd in zijn roman Reis naar het middelpunt van de aarde. De basaltkliffen van Londrangar, het strand van Djupalonssandur, de kleine vissersdorpjes en de lavavlakten van Budir… alles verbaast je op dit schiereiland!
Prijs: € 110

LEGENDARISCHE LANDSCHAPPEN EN DE HAAIENBOERDERIJ – Halve dag
Vertrek door het lavaveld van Berserkjahraun en zijn prachtige contrasten. De tour gaat verder met de Helgafell-berg, omringd door overtuigingen en legendes, vanwaar het uitzicht spectaculair is. Stop in het pittoreske dorpje Stykkisholmur en bezoek het oudste gebouw in de stad voor een ongelooflijke duik in het verleden. Eindelijk vertrek naar de Bjarnarhofn-boerderij, een van de beroemdste plaatsen voor de productie van gefermenteerde haai. Bezoek aan het haaienmuseum en proeverij.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 110 €

DE GROT VAN VATNSHELLIR – Halve dag
Onderweg langs de kust in de richting van Snaefellsjökull, een beroemde vulkaan met daarboven een ijskap die tot 1446 meter boven de zeespiegel stijgt. Doordrenkt van mystiek, zegt de legende dat het een van de zeven energiepunten van de aarde zou zijn. Aankomst in de Vatnshellir-grot onder de vulkaan voor een verkenning van ongeveer 1 uur van zijn indrukwekkende holtes die meer dan 8000 jaar geleden uit een lavastroom zijn ontstaan. Het bestaat uit twee delen en herbergt prachtige stalactieten en vreemde lavaformaties. Het tweede deel is bereikbaar via een wenteltrap die toegang geeft tot de diepten.
Beperkte plaatsen – Prijs per persoon: 120 €

Dag  9:

DE GOUDEN CIRKEL – Volledige dag met lunch
Onderweg naar Thingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoed. Thingvellir is omgeven door bergen die een uitgestrekte lavavlakte met wilde vegetatie omringen. IJslanders beschouwen het als een heilige plaats. Dan de ontdekking van de Gullfoss-watervallen, ook wel “gouden watervallen” genoemd, een van de mooiste van Europa. Deze dubbele waterval, vaak bekroond met een regenboog, stort zich zo’n 32 meter lager in een kloof. Voortzetting van de excursie door de Grote Geysir die zijn naam gaf aan alle geisers in de wereld. Hoewel het zijn waterberg nauwelijks verhoogt, is de site grandioos met alle andere vulkanische verschijnselen die je kunt waarnemen: solfataras, fumarolen, borrelende modderbronnen en geisers die in overvloed stromen.
Prijs per persoon: 150 €

REYKJAVIK EN KRYSUVIK – Halve dag
Vertrek naar het schiereiland Reykjanes en fotostop bij het Kleifarvatn-meer, het diepste van het land. Aankomst in Krysuvik en bezoek aan de geothermische site bestaande uit talrijke solfatara’s. Na een korte panoramische rondleiding door Reykjavik, rijdt u naar de Perlan-koepel en het prachtige uitzicht over de stad. Ontdekking van de oude stad en zijn imposante Lutherse kerk van Hallgrimskirkja voor een laatste stop bij de concertzaal Harpa, met zijn indrukwekkende geometrische architectuur.
Prijs per persoon: 100 €

HISTORISCH REYKJAVIK – Halve dag
Korte panoramische rondleiding en ontdekking van het openluchtmuseum van Arbaer. Deze plaats herbergt ongeveer twintig gebouwen, waarvan de meeste uit het centrum van Reykjavik zijn verhuisd om het architecturale en historische erfgoed van de stad te behouden. Vervolg door de koepel van Perlan met een prachtig uitzicht over de stad voordat u het nationale museum bezoekt. Het traceert de geschiedenis en gebruiken van IJsland vanaf de nederzettingen van Vikingen tot heden. Eindelijk, door de oude stad en de kerk van Hallgrimskirkja.
Prijs per persoon: 90 €

ZWEMMEN IN DE BLUE LAGOON
Beroemd geothermisch resort in de buurt van Reykjavik, de Blue Lagoon biedt een unieke en ontspannende omgeving waarvan het water en de natuurlijke silicamodder bekend staan ​​om hun therapeutische eigenschappen.
Beschikbaarheid en prijs: neem contact met ons op.

VULKANISME VANUIT DE HEMEL Vlieg
over de regio per helikopter en ontdek de vulkanische landschappen vanuit de lucht. Landing in de buurt van een geothermische site tijdens de excursie.
Vliegtijd: ongeveer 30 min.
Beschikbaarheid en prijs: neem contact met ons op.

 

 

 

 

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Fantastische IJsland cruise met de World Explorer

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie