Expeditiecruise Antarctica in ware Belgische pooltraditie

Antarctica is een bestemming die het lezen overtreft. Waar niet jijzelf, maar ijs, wind, fauna en flora de reis bepalen. Waar je als een klein stipje ronddwaalt in een groots en fascinerend decor, en Belgische pioniers voortleven in plaatsnamen. Hoe kan een omgeving die zoveel vergt van een mens, tegelijk toch zo vertederend, zacht en ontwapenend zijn?

Diep in het witte continent

Dé manier om de magie van Antarctica te ervaren is via een expeditiecruise aan boord van een ijsversterkt schip. Alleen zo geraak je tot diep in het witte continent, dicht bij de ongerepte natuur, de majestueuze ijsbergen en het licht. 

 

Ver weg van onze moderne wereld ga je op zoek naar de talrijke diersoorten die van de Zuidpool hun thuis gemaakt hebben. Pinguïns, krabbeneters, zeehonden en -robben, walvissen, sternen, sneeuwstormvogels. De natuur in haar meest oorspronkelijke vorm. 

 

Exclusieve charter

Op 16 februari 2024 vertrekt het kleine expeditieschip MV Sea Spirit naar de Zuidpool. Deze 14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie is een exclusieve Belgische charter van Asteria Expeditions, in uitsluitend Nederlandstalig gezelschap.

 

 

Belgische ontdekkingsreiziger

In het teken van de Belgische pooltraditie vaar je in het kielzog van de Belgica en commandant Adrien de Gerlache, onze grootste ontdekkingsreiziger. De 200 km lange zeestraat die hij ontdekte, werd dan ook naar hem vernoemd. Ook andere eilanden en kapen kregen namen van Belgische plaatsen en mecenassen. Vlaanderenbaai, Antwerpeneiland, de Solvay-bergen, de Trooz-gletsjer … 

Waarom Asteria Expeditions?

Asteria Expeditions is een Belgische pionier voor reizen buiten het gewone naar onder andere Arctica en Antarctica. Voor al hun expedities stippelen ze een eigen reisroute uit met een op maat gemaakt programma, in nauw overleg met de kapitein en het expeditieteam. Traditionele hoogtepunten afgewisseld met locaties die voor anderen verborgen blijven. Met Nederlandstalige begeleiding van vertrek tot terugkeer.

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Expeditiecruise Antarctica in ware Belgische pooltraditie

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie