5 Redenen voor een expeditie cruise naar Spitsbergen met Ponant

Ergens in de hoge arctische regio tussen 74° en 81° noorderbreedte ligt Spitsbergen op je te wachten. Licht het anker in Longyearbyen, vaar de wildernis in en beleef het dichtstbijzijnde arctische avontuur in de zomer. Nog geen reden genoeg om te vertrekken op expeditie cruise naar Spitsbergen met Ponant? Dan geven we je graag nog vijf andere.

1) Majestueus decor

Spitsbergen vormt een verbluffend landschap van uitgesneden ijsbergen, ingesloten valleien, kliffen en gletsjers. En terwijl witgestreepte bergen uit de diepe wateren oprijzen, maakt de omhullende mist de grens tussen land, zee en ijs steeds vager. Surrealistische schakeringen houden het menselijke oog voor de gek alsof het omliggende ijs om je heen danst. Een groep arctische stormvogels vergezelt je schip intussen door de mist.

2) Wilde ijsberen

Nooit ver weg voor wie goed oplet: de ijsbeer, heer en meester van de arctische regio. Het team natuuronderzoekers aan boord speurt de horizon af om hun wildlife-waarnemingen met je te delen. Horen ook in het rijtje indrukwekkende dieren: poolvossen, spitsbergenrendieren, walrussen, zeehonden en walvissen. De blijvende twijfel of de dieren zich wel zullen laten zien en het daarmee gepaarde geduld voegen alleen maar toe aan de magie.

3) Arctisch orkest

Behalve een lust voor het oog, laten ook de geluiden van het Hoge Noorden een diepe indruk na. Zoals ijsschotsen die onder luid gekraak en geknal van de gletsjers afkalven. Of wanneer walvissen hun staart op het spiegelgladde water slaan. Indrukwekkend hoe dit symfonische orkest van de arctische wildernis de stilte van de poolwoestijn als enige durft te tarten.

4) Kongsfjord

De Kongsfjord, letterlijk ‘fjord van de Koning’, dankt zijn naam aan de opvallende bergen van ‘De Drie Kronen’ die de grenzen van Zweden, Denemarken en Noorwegen voorstellen. Bovenal staat de 26 km lange inham bekend voor zijn twee actieve gletsjers Kongsvegen en Kronebreen. Andere bijzondere Spitsbergse fjorden zijn Magdalenefjord, Liefdefjord, Hornsund, Krossfjord en Isfjord.

5) Machtig en kwetsbaar

Zo dicht tussen de ijsbergen varen, daar word je helemaal stil van. Zowel aan boord van het expeditieschip als in de rubberen excursieboten. Tussen de torenhoge mastodonten voel je je heel klein en nederig. Hier is de natuur oppermachtig, maar tegelijkertijd toch zo kwetsbaar.


Zin in deze Spitsbergen expeditie cruise met Ponant?

Met 20 jaar ervaring in extreme regio’s, is PONANT een ware poolspecialist. Van mei tot juli, zowel in 2023 als in 2024, vaart de rederij met twee zusterschepen in Spitsbergen.

Aan boord van L’Austral of Le Boreal geniet je van een verfijnd en authentiek avontuur. Je vliegt trouwens rechtstreeks van Parijs naar Longyearbyen op Spitsbergen. Zo overnacht je de volle zeven nachten in het gebied zelf.

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

5 Redenen voor een expeditie cruise naar Spitsbergen met Ponant

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie