Expeditie Cruise Noorderlicht met Le Commandant Charcot

Tussen oktober 2024 en maart 2025 staat voor Le Commandant Charcot een onuitgegeven winterseizoen op de kalender. Laat je nu al inspireren door de gloednieuwe vaarroutes met deze hybride luxe-ijsbreker naar Noorwegen en Spitsbergen, de Botnische Golf tussen Finland en Zweden, of de Saint Lawrence River in Canada. En ga op zoek naar het noorderlicht in dichtgevroren fjorden van arctische en boreale wateren.

oorwegen & Spitsbergen

In oktober en november dompelt Le Commandant Charcot je onder in de mystieke wintersfeer van Noorwegen en Spitsbergen. De noordelijke winter nadert en de zon laat zich nog nauwelijks zien boven de horizon. Op weg naar de arctische poolcirkel zijn de Noorse Lofoten-eilanden dan gehuld in een adembenemende herfstgloed.

Moeder Natuur

Spitsbergen toont eveneens zijn wilde schoonheid, met besneeuwde bergtoppen en majestueuze fjorden. Hier heerst Moeder Natuur in al haar grootsheid, en bepaalt ze het levensritme van lokale gemeenschappen zoals de Sami. De rendierherders van Lapland zijn de laatste inheemse bevolking van Europa. Ook de Noorse fjorden staan op het vaarprogramma, waaronder het iconische Geirangerfjord en Sognefjord.

Tussen Finland & Zweden

Tijdens de kerstvakantie gaat de Scandinavische magie gewoon verder. In de Botnische Golf, het noordelijkste gedeelte van de Oostzee, laveer je tussen de westkust van Finland en de oostkust van Zweden. Een meeslepende reis naar de poorten van het noordpoolgebied, tussen betoverende landschappen van besneeuwde toppen en boreale bossen.

Onderweg bezoek je sprookjesachtige plaatsen zoals het Zweedse Gammelstad, en Rauma en Oulu in Finland. Aan land kan je kiezen voor topactiviteiten zoals sneeuwschoenwandelingen en hondensledetochten. Aan boord wordt je avontuur opgeluisterd door liveconcerten van bekroonde klassieke muzikanten.

Ontmoet de Kerstman

Ook deze vaarroute heeft Lapland op het programma staan. Stap de magische poolcirkel over in Rovaniemi, het dorp waar de Kerstman woont. Tussen het cadeautjes rondbrengen door, maakt hij graag tijd om je persoonlijk te ontmoeten. Geef toe, een betere manier om kerst en nieuw te vieren bestaat toch niet?

Saint Lawrence River

Tussen midden januari en begin maart 2025 vaart Le Commandant Charcot voor de allereerste keer door het ijs van de Saint Lawrence River in Canada. Voor traditionele cruiseschepen een onbereikbare regio deze tijd van het jaar. Enkel een schip van dit kaliber geraakt er nog door.

De anders zo turbulente wateren zijn nu helemaal bevroren. Geflankeerd door bossen en valleien, beiden gehuld in witte wintermantel. Met wat geluk spot je wilde dieren zoals kariboes, elanden en zwarte beren in hun natuurlijke habitat.

First Nations

Aan wal word je gastvrij verwelkomd door de Innu- en Micmac-volkeren. Deze inheemse gemeenschappen, waaronder enkele First Nations, delen hun verhalen, legendes en voorouderlijke tradities. Je begrijpt meteen waarom de locals deze regio beschrijven als “een van de weinige plaatsen waar je de kou met zoveel warmte kan ervaren”.

Interesse?

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Expeditie Cruise Noorderlicht met Le Commandant Charcot

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie