Recept Ackee & Saltfich – Jamaica

Dit is het Jamaicaanse nationale gerecht en wordt geserveerd als ontbijt of diner, samen met brood, knoedels, gebakken bakbanen, gekookte groene bananen, witte rijst of rijst met erwten. De ackee-vrucht werd vanuit Ghana naar het Caribisch gebied geïmporteerd en heeft een romige structuur. Daarom is het een goede combinatie met de gezouten vis.

Ingrediënten

  • 500 gram gezouten kabeljauw
  • 1 blik ackee – dit is, kun je vervangen door lychee of palmharten
  • 1 gesneden ui
  • 2 lente-uien
  • 1 stuk paprika in julienne of stukjes gesneden
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gesneden pili pili peper
  • peper

Werkwijze

Week de vis gedurende 1 uur in koud water. Giet dit water weg, neem vers water en kook de vis tot hij gaar is. Prak de vis in stukken. Stoof ui, lente-ui, look, tomaten, paprika, peper voor ongeveer 5 minuten tot de groente zacht zijn. Voeg hierbij de vis, de ackee en peper toe en stoof dit nog enkele minuten. Wens je toch de Ackee aan te kopen? In Nederland zijn er enkele online shops die deze vrucht in blik verkopen.

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Recept Ackee & Saltfich – Jamaica

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie