VANAF €955 /pp

Winteravontuur in Levi

Ontdek Finland tijdens deze korte maar krachtige vakantie temidden van de Finse natuur. 5 dagen lang heeft u hotel Levi als uitvalsbasis om de streek rond Kittilä te ontdekken. U maakt er kennis met rendieren, wordt verdergetrokken door huskies, volgt een sneeuwscooterparcour en dineert in een heus sneeuwrestaurant. Finland heeft zoveel moois te bieden en u ontdekt tijdens deze vakantie het gros van de mogelijkheden, tegen een vlijmscherpe prijs.

Programma

Vertrek op zondag en dinsdag tussen 6/1 en 19/3/19. 

Dag 1: aankomst
Neem na aankomst in Kittilä de luchthavenbus naar uw hotel in Levi. Afhankelijk van uw aankomstuur heeft u de tijd om Levi al een eerste keer te verkennen. Diner en overnachting in uw hotel. 

Dag 2: rendieren en Snow Village
Na het ontbijt staat er een traditionele Lapse belevenis op het programma. Volg het sneeuwscooterspoor door de besneeuwde natuur naar een plaatselijke rendierboerderij. Bij de boerderij houdt de rendierhouder een zorgvuldig geselecteerde groep rendieren die hij heeft getraind voor het trekken van een slee en voor rendierraces. Maak kennis met de rendieren, half wilde dieren die vrij door de bossen trekken en slechts twee keer per jaar bijeen gedreven worden. Terwijl u lekker in de slee zit, nemen de rendieren u mee voor een traditionele rit van een kilometer. Op de boerderij wordt koffie of thee geserveerd. Na de koffie gaat u per sneeuwscooter terug naar de stad. Namiddag heeft u tijd om te relaxen in het Water World van het hotel of de skipistes van Levi uit te proberen. In Levi kan u skimateriaal per dag huren. Vanavond wacht u een onvergetelijke avond van sneeuw en ijs. In het Snow Village wacht u een uniek 3-gangendiner in het sneeuwrestaurant. Nadien kan u het Snow Village verkennen. Neem een kijkje in de prachtig gedecoreerde hotelkamers van het sneeuwhotel, bekijk de scultpuren en de kapel of drink iets in de ijsbar. Overnachting in uw hotel. 

Dag 3: husky´s 
Na het ontbijt in het hotel krijgt u in het safarihuis de nodige thermische kledij waarna u naar het huskykamp gebracht wordt. Hier wachten de enthousiaste husky´s op het vertrek. Tijdens deze huskysafari leiden de enthousiaste hondenteams u dwars door de Lapse wildernis. Na de safari geniet u van een beker warm bessensap, terwijl u luistert naar verhalen over de huskyhonden. Namiddag heeft u tijd om wat te ontspannen of te shoppen. Diner en overnachting in uw hotel. 

Dag 4: sneeuwscooters
Rustig ontbijt in het hotel en wat vrije tijd. Nadien staat er voor de laatste keer een sneeuwscootersafari op het programma. U rijdt door de onvergetelijke Lapse natuur, door besneeuwde bossen en over bevroren meren. Vandaag gaat het alleen over het plezier van met een sneeuwscooter te rijden en de natuur om u heen. Onderweg wordt er gestopt voor een kleine pauze en een warm drankje. Diner en overnachting in uw hotel. 

Dag 5: vertrek
Ontbijt in uw hotel. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van Levi.

Inbegrepen in het arrangement: 
4 overnachtingen in Levi Hotel & Spa in een standaard kamer
4 x ontbijtbuffet
3 x half pension diner
1 x diner in Snow village
1 dagelijkse toegang tot Spa Water World en Children´s Playhouse
de excursies volgens programma met de nodige transfers
thermische kledij voor de excursies met uitzondering van de avond in Snow Village
BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen 

Niet inbegrepen: 
vluchten Brussel-Kittilä-Brussel 
transfers van de luchthaven van Kittilä naar het hotel en retour(luchthavenbus)
niet vermelde maaltijden
de drankjes bij de maaltijden
eventuele huur van skimateriaal