Wandelen op Madeira

Troeven

In 't kort

Ontdekking van het eiland Madeira dankzij fantastische wandelingen: van het maanpunt van Sao Lorenzo tot het primaire bos van de plateaus , door de Picos, de hoge toppen van het eiland, maar ook door prachtige tuinen en dorpjes.  Je wandelt van de groene noordkust naar de mediterrane zuidkust om af te sluiten in Funchal, de charmante hoofdstad.

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Beschrijving

Dag 1: Brussel – Funchal

Vlucht naar Madeira via Lissabon.  Transfer naar Santo da Serra, gelegen op 600 m hoogte op een plateau bebost met eucalyptusbomen.  Overnachting in een Quinta, midden in de natuur.

Dag 2: Punt van Sao Lorenzo

Vertrek naar het oostelijke punt van het eiland: Sao Lorenzo.  Het punt van Sao Lorenzo, de natuurlijke grens tussen de wilde en grillige noordkust en de rustigere zuidkust, biedt een spektakel van ongewone rotsformaties ine en wirwar van okergele tinten.   Zwemmen kan in de baai van Prahina.

Dag 3: het primaire woud en de Caldeirao Verde

Transfer per taxi naar het Queimadas Forest Park, begin van het primaire bos van Laurissilva, een UNESCO werelderfgoedlocatie.  Te voet langs een levada, een klein irrigatiekanaal, dat diep in het prehistorische bos loopt en enkele tunnels om de beroemde Caldeiro Verde te bereiken: een waterval die in een bassin duikt.  Diner en overnachting in het dorp Sao Jorge.

Dag 4: de toppen van Madeira

Naar Pico Ruivo, het hoogste punt van het eiland (1861 m) met een adembenemend uitzicht op de picos.

Dag 5: Watervallen van Rabacal

Transfer per taxi over de Encumeada-pas naar Rabacal op ongeveer 1200 m hoogte.  Vandaag volg je vele levada’s.  Verschillende watervallen markeren het pad: de Cascade do Risco die van enkele meter hoogte naar beneden valt en de waterval van de 25 fonteinen die uitmondt in een waterbassin waarin je kan zwemmen.  Nadien transfer naar de zuidkust.  Diner en overnachting in een Quinta op een wijndomein.

Dag 6: Camino Real do Paul do Mar

Transfer per taxi naar Prazeres, een typisch landelijk dorp.  Maak een stop aan de Quinta Pedagocica die door de lokale parochie in gesticht om het behoud van het lokale erfgoed te stimuleren.  Daarna een lange en mooie afdaling naar het vissersdorpje Paul do Mar.

Dag 7: Funchal

Transfer naar de hoofdstad Funchal en vrije tijd. Je kan bijvoorbeeld een catamarantocht maken om walvissen en dolfijnen te spotten, de kabelbaan nemen naar de weelderige tropische tuin en terugkeren via een glijafdaling met rieten manden, een traditioneel vervoermiddel dat ooit door de eilandbewoners werd gebruikt om door de smalle en steile straatjes te reizen.  Eindig met een gastronomische wandeling waar je de Madeira-specialiteiten kan ontdekken: zwaardvis, gegrilde tonijn, gemberkoekjes, honingkoek en de Poncha, een typische Madeira-cocktail op basis van rum.  Overnachting in een hotel in het centrum gelegen.

Dag 8: Funchal – Brussel

Privé transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel via Lissabon.

 

Prijs

Periode Prijs per persoon
01/06 – 30/06/21 € 1455,00
01/07 – 30/09/21 € 1475,00
01/10 – 31/10/21 € 1455,00

Inbegrepen

 • lijnvlucht met TAP in U-klasse
 • luchthaventaksen
 • 7 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van een tweepersoonskamer
 • alle vermelde maaltijden
 • alle transfers
 • privétaxi op dag 1 en dag 8
 • routeboek met kaarten en informatie over de wandelingen
 • een kaart van Madeira
 • een reisgids
 • telefonisch assistentie 24/7

 

Niet inbegrepen

 • alle niet vermelde diensten
 • inkomstgelden
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Interesse in deze rondreis?

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Wandelen op Madeira

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie