Rondreis In de voetsporen van Dracula in Transsylvanië

Troeven

In 't kort

In de voetsporen van Dracula in Transsylvanië

Begeleide culturele tour naar de Karpaten, in de voetsporen van Dracula, bijgenaamd “Vlad de Spietser”. Met de Engels of Frans sprekende gids ontdekt u het kasteel, wat een must is tijdens een verblijf in Transsylvanië.  Verder ontdekking van o.a. het  kasteel van Peles, de middeleeuwse stad Sighisoara, het fort van Rasnov en om af te sluiten een bezoek aan de hoofdstad Boekarest.

 

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Beschrijving

DAG 1: BRUSSEL – BOEKAREST

Aankomst op de luchthaven van Otopeni, ontmoeting met de gids. Diner en overnachting in het 4* Hotel Ramada Parc of vergelijkbaar hotel .

DAG 2: BOEKAREST – SINAIA (159km)

In de ochtend vertrek naar Sinaia, voor een wandeling buiten het kasteel van Peles, de voormalige residentie van de koningen van Roemenië. In 1866 besloot de koning van Hohenzollern in Sinaia een kasteel te bouwen in de stijl van de Duitse Renaissance. Niet ver weg is het Sinaia-klooster, gebouwd in de 17e eeuw door de monniken van het Sinaï-schiereiland. Diner en overnachting in Predeal in het 4* Hotel Piemonte of vergelijkbaar hotel .

DAG 3:  PREDEAL -PREIMER – HARMAN – RASNOV – BRAN (124km)

Ochtendbezoek aan Kasteel Bran, bekend als het Kasteel van Dracula. Het kasteel werd gebouwd in de XIV eeuw door de Saksen van Brasov om de Zemelenweg te verdedigen tegen de Turkse dreiging. Geplaatst in een romantische plaats, de residentie van koningin Maria in de periode tussen de twee wereldoorlogen, is het nu een museum. Bezoek dan de citadel van Rasnov, gebouwd in 1215 door de Teutoonse ridders op een heuvel (150m) en de belangrijke vestingkerken van Harman en Prejmer de grootste in Zuidoost-Europa. s Avonds, terugkeer, Diner en overnachting in Predeal in het 4* Hotel Piemonte of vergelijkbaar hotel.

DAG 4: PREDEAL – SIBIU (333km)

Dagtocht naar Sibiu, Culturele Hoofdstad van Europa in 2007 en een van de Roemeense steden die haar middeleeuwse geest zeer goed heeft weten te behouden, met haar voetgangersstraten, het Grote en Kleine Plein, de Brug der Leugens, de muren van de citadel, ook de orthodoxe kerk waar het graf van Mihnea, zoon van Dracula, zich bevindt. Terugkeer voor het diner in Predeal in het 4* Hotel Piemonte of vergelijkbaar hotel .

DAG 5: PREDEAL – BRASOV (52km)

Bezoek aan de stad Brasov, gesticht door de Ridders van de Orde der Teutonen in de 13e eeuw. Wandel door het stadscentrum en de belangrijkste bezienswaardigheden: de kerk, de middeleeuwse stadswallen rond de historische oude stad en de elegante middeleeuwse huizen, het stadhuisplein, de Catherine poort en de kleine orthodoxe kerk. Diner en overnachting in het 4* Hotel Piemonte of vergelijkbaar hotel .

DAG 6: PREDEAL – SIGHISOARA (286km)

Dagtocht naar Sighisoara, de best bewaarde middeleeuwse stad van Europa, die op de UNESCO-erfgoedlijst staat. Bezoek aan het stadscentrum met de klokkentoren en het huis van Vlad Dracul. Diner en overnachting in het 4* Hotel Piemonte of vergelijkbaar hotel .

DAG 7: PREDEAL – BOEKAREST (159km)

Terug naar Boekarest – bij aankomst een panoramische rondleiding door de stad, met het bezoek van de Patriarchale Kerk, de Oude Stad, het Parlementspaleis en een bezoek aan het Dorpsmuseum. De panoramische tour omvat: de Triomfboog, Victoriei Straat met het George Enescu Museum en het Athenaeum, het Nationaal Theater, de Kretzulescu Kerk, Hanul lui Manuc, het Hof, het Militair Centrum, het Cismigiu Park. Een feestelijk diner met folkloristisch programma in het Pescarus restaurant, overnachting in het Ramada Parc 4* of vergelijkbaar hotel.

DAG 8: BUCAREST – BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven en terug naar België

Prijs

Prijs op aanvraag.

De prijsopgave zal zo snel mogelijk worden toegestuurd, rekeninghoudend met de beschikbaarheid en tarieven op het moment van  aanvraag.

Bent u verzekerd voor annulering, bijstand, repatriëring, medische kosten, bagage? Wij geven hierover graag meer info.

Inbegrepen

  • rechtstreekse vluchten (goede dienstregeling) Brussel – Boekarest – Brussel met Tarom in klasse T/Q (belastingen 45,78€ op 04/08/2020)
  • 7 overnachtingen in halfpension in hotels cat. 4* of gelijkwaardig volgens de lokale normen en volgens het programma
  • transfer op dag 8: van hotel naar luchthaven (volgens het schema van de terugvlucht)
  • Frans of Engels sprekende receptie & assistentie bij aankomst op de luchthaven
  • lokale vertegenwoordiger tijdens het verblijf

Niet inbegrepen

  • persoonlijke uitgaven en tips
  • hotel extra’s
  • niet vermelde diensten
  • facultatieve excursies vermeld in het het programma
  • annulering- en/of reisverzekering

about-img

DE BERGEN

Red experience

Het prachtige landelijke platteland en de diepe bossen bevolkt door wolven en beren, middeleeuwse kastelen, tradities die merkwaardiggenoeg bewaard zijn gebleven door een lokale vriendelijke bevolking die de Saksen hebben gekozen als hun tweede thuis om er versterkte kerken te vestigen die nu geclassificeerd zijn als werelderfgoed bij de UNESCO.

Natuur, geschiedenis en legendes geven u een unieke sfeer, sfeer en unieke sensaties om te ervaren.

 

Interesse in deze rondreis?

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Rondreis In de voetsporen van Dracula in Transsylvanië

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie