Reis naar Transsylvanië en de Donaudelta

Troeven

In 't kort

Begeleide rondreis om de culturele en historische schatten van Roemenië te ontdekken en een cruise in de prachtige Donaudelta! Boedapest, het kasteel van Vlad de Impaler (de legende van Dracula), alle middeleeuwse en archeologische wonderen van Transsylvanië, de buitengewone landschappen en de stad Boekarest worden voorzien!

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Beschrijving

DAG 1: DONDERDAG, BRUSSEL – BUCAREST

Ontvangst door de lokale gids bij aankomst in Boekarest. In de namiddag, ontdekking van de hoofdstad, bezoek aan de patriarchale kerk, de zetel van de Roemeens-orthodoxe leider, fotostop bij het Parlementspaleis, het op één na grootste gebouw ter wereld en op het Plein van de Revolutie, kan u de gebeurtenissen van 1989 van dichtbij meemaken. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in het 4* Ramada Parc Hotel of gelijkwaardig.

DAG 2: VRIJDAG, BUCAREST – COZIA – SIBIU – BAZNA (343km):

‘s morgens rit naar het noorden. Stop bij het klooster van Cozia, één van de oudste kloosters in Roemenië. Het klooster is een voorbeeld van goed bewaarde Walachijse architectuur met zijn Byzantijnse invloed. Verder langs het schilderachtige dal van de rivier Olt waar vroeger de grens tussen Transsylvanië en Walachije lag. Bezoek in de namiddag de stad Sibiu, de culturele Hoofdstad van Europa in 2007. De gebouwen van de Grote en de Kleine Ring, het Brukenthalpaleis en de Leiebrug zijn slechts enkele van de architectonische monumenten die het hele stadsbeeld beïnvloeden. s Avonds aankomst in het kuuroord Bazna. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in het 3* hotel caza Bazna of gelijkwaardig.

DAG 3: ZATERDAG, BAZNA – BIERTAN – SIGHISOARA – BAZNA (132km):

Na het ontbijt naar Biertan, met het bezoek aan de grootste van alle vestingkerken, die tot de 19e eeuw bestond. Ook de residentie van de protestantse bisschoppen voor Transsylvanië.  Sighisoara wordt ook bezocht. Het is het mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebouw van de gotische renaissance en barokke stijl in dit deel van Europa. Ook de kerk op de heuvel, het geboortehuis Dracula en de kerk van de voormalige Marien klosters.  In de late namiddag met de koets naar de versterkte Boian-kerken van Bazna. De dag wordt afgesloten met een feestelijk diner met folklore programma. Overnachting in het  3* hotel caza Bazna of gelijkwaardig.

DAG 4: ZONDAG, BAZNA – MOSNA – PREDEAL (186km):

In de ochtend, richting Mosna. De versterkte kerk is een van de mooiste van Transsylvanië. De in elkaar grijpende muren met uitzicht op de beboste vallei en de indrukwekkende omliggende bergen van Bucegi werden ooit voor militaire doeleinden gebruikt. Het romantische kasteel, de residentie van de Roemeense koningin Maria, is nu een museum en wordt ook wel “Kasteel van Dracula” genoemd. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in het 4* Hotel Piemonte of gelijkwaardig.

DAG 5: MAANDAG, PREDEAL – PREIMER – HARMAN – BRASOV – BRAN (124km):

Bezoek aan de Saksische vestingkerken Harman en Prejmer in de ochtend. In de namiddag, bezoek aan Brasov. De stad werd in de 13e eeuw gesticht door de Teutoonse Ridders en was eeuwenlang een economisch en intellectueel centrum van de Transsylvaanse Saksen, die tot de 19e eeuw de meerderheid van de bevolking vormden. De middeleeuwse stad met zijn Buchholz-orgel, de middeleeuwse stadsmuur met zijn elegante middeleeuwse huizen, het stadhuisplein, de unieke Schnurrgasse, de Katherinepoort en de kleine verborgen orthodoxe kerk in het centrum worden bezocht. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in het 4* Hotel Piemonte of gelijkwaardig.

DAG 6: DINSDAG, PREDEAL – SINAIA – TULCEA (354km):

Bezoek ‘s morgens aan het Sinaia-klooster, dat in de 17e eeuw werd gesticht door monniken van het Sinaï-schiereiland. Nadien verder naar Tulcea en in de late namiddag een cruise op de Donaudelta met een romantisch diner aan boord. Overnachting in het 3* Europolis-hotel of gelijkwaardig.

DAG 7: WOENSDAG, TULCEA – CONSTANTA – BUCAREST (356km):

Richting Constanta met een bezoek aan de badplaatsen van de de Zwarte Zee, bezoek aan de stad Constanta met het Ovidiu-plein en de orthodoxe kathedraal. ‘s Namiddags bezoek aan Boekarest met een bezoek aan het Dorpsmuseum. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in het 4* Ramada Park Hotel of gelijkwaardig.

DAG 8: DONDERDAG, TERUG NAAR HUIS

Vrije voormiddag, transfer naar de luchthaven en retourvlucht.

Prijs

Prijs op aanvraag.

De prijsopgave zal zo snel mogelijk worden toegestuurd, rekeninghoudend met de beschikbaarheid en tarieven op het moment van  aanvraag.

Bent u verzekerd voor annulering, bijstand, repatriëring, medische kosten, bagage? Wij geven hierover graag meer info.

 

Inbegrepen

 • vluchten Brussel – Boekarest – Brussel
 • 7 overnachtingen in 3 * en 4 * hotels met halfpension
 • Franstalige gids
 • sleetocht
 • 2 feestelijke diners en folklore programma
 • boottocht naar de Donaudelta (inclusief drankjes)
 • vervoer per moderne bus/minibus.

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven en tips
 • hotel extra’s
 • niet vermelde diensten
 • facultatieve uitstappen vermeld in het programma
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

True Purple

True Purple

Roemenië is het perfecte land van contrasten en legenden. Een land waar verleden en heden elkaar ontmoeten, en een harmonieuze en wondere wereld creëren: een echt levend museum.

Het ‘Zachte Boekovina’, zoals de inwoners haar noemen, is een ongeëvenaard en magische stukje paradijs, met zijn beschilderde kloosters, prachtige landschappen, muziek en traditionele kostuums.

Transsylvanië, of het land van “voorbij de wouden” (van het Latijnse “Trans silvae”), is bij uitstek het land van de  betoverende schoonheid. De naam roept beelden op van zachte valleien en sprankelende beekjes, hoge houten torens, middeleeuwse steden, versterkte steden en mysterieuze kastelen opgericht door de Saksen.

In deze twee regio’s, zo dichtbij gelegen en toch zo verschillend, zult u het leven van de dorpen en diens folklore ontdekken. U zult versteld staan van de beschilderde kloosters en kerken die tot werelderfgoed van de UNESCO zijn uitgeroepen. Al deze en nog veel meer ontdekkingen wachten op je tijdens een reis door Roemenië.

Interesse in deze rondreis?

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Reis naar Transsylvanië en de Donaudelta

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie