Stoomtreinreis door Transsylvanië

Troeven

In 't kort

Onder begeleiding van een gids ontdek  je Roemenië en Transsylvanië op een andere manier. Boekarest en het kasteel van Vlad de Impaler (de legende van Dracula) zijn natuurlijk een must, evenals de vele pittoreske, middeleeuwse en culturele plaatsen die Roemenië te bieden heeft.  Met deze stoomtreinreis ontdek je het land op een nieuwe en originele manier, langs prachtige landschappen, kastelen en legendes van Transsylvanië! Deze reis is een unieke ervaring en zorgt voor onvergetelijke momenten.

 

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Beschrijving

 

DAG 1: BRUSSEL – BOEKAREST:

Aankomst op de luchthaven van Boekarest, ontmoeting met de gids. Vrije dag voor een eerste ontdekking van de prachtige stad Boekarest. Diner en overnachting in het Ramada Parc 4* hotel of gelijkwaardig.

DAG 2 : BUCAREST – COZIA – SIBIU – BASIS (343KM):

Na het ontbijt, vertrek naar Sibiu via Walachije. Stop bij het klooster van Cozia, een van de oudste in Roemenië. We gaan verder naar de Olt vallei via de rode toren. Wandeltocht door Sibiu, grote en kleine pleinen, de Brug der Leugens en de Orthodoxe Kerk. Weg naar Bazna. Diner en overnachting in het 3* hotel Casa Bazna of gelijkwaardig.

DAG 3 : BAZNA – BIERTAN – SIGHISOARA – BASIS(121KM):

Na het ontbijt, vertrek naar Biertan en ontdekking van de belangrijkste vestingkerk van Transsylvanië. We gaan verder naar Sighisoara, met het bezoek van de klokkentoren, het huis van Vlad Dracula en de kerk van de Heuvel. s Middags een mooie koetsrit vanuit Bazna om de citadel van Boian te bezoeken. Feestelijk diner met folkloristisch programma bij Casa Bazna.

DAG 4 : BAZNA – TURDA – CLUJ NAPOCA – SIGHETUL MARMATIEISI (305KM):

Na het ontbijt, richting Turda om de beroemde zoutmijn te bezoeken. De weg gaat verder door Cluj-Napoca voor een panoramische rondleiding door de stad en een bezoek aan de kathedraal van St. In de middag gaan we naar Sapanta om de Jewel Cemetery te bezoeken. Diner en overnachting in de boerderij Casa Lurga of vergelijkbaar.

DAG 5 : SIGHETUL MARMATIEISi – VISEUL DE SUS– BISTRITA (155KM):

In de ochtend gaan we naar Viseul de Sus voor een tochtje met de stoomtrein. In de 18e eeuw werd het modderdal door de Oostenrijkse monarchie gebruikt als doorgang door de Karpatenbossen. Lunch in de bergen en ‘s middags rijden we naar Bistrita. Diner en overnachting in het Krone 3* hotel of gelijkwaardig.

DAG 6 : BISTRITA – SOVATA – PREDEAL (277KM):

Na het ontbijt rijdt u naar Sovata, een badplaats die wereldwijd bekend staat om zijn thermale wateren. We gaan verder met de stoomtrein op de spoorlijn die in 2011 is omgebouwd van Sovata naar Campu Cetatii. Doorgaan naar Predeal via Praid en Homord. Diner en overnachting in het 4* Hotel Piemonte.

DAG 7 : PREDEAEL – BRASOV – BRAN  – SINAIA – BUCAREST (246KM):

Rij na het ontbijt naar Brasov. Rondleiding door de stad. Doorgang naar Kasteel Bran, bekend als Kasteel Dracula. Buiten bezoek aan het kasteel van Peles in Sinaia, de voormalige koninklijke residentie.  In de namiddag gaan we verder naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, met een panoramische rondleiding door de stad en het bezoek aan de Patriarchaatskerk. Fotostop bij het Parlementspaleis en bezoek aan het Dorpsmuseum.

DAG 8 : BOEKAREST – BRUSSEL:

Vrije tijd en transfer voor uw terugvlucht.

Prijs

Prijs op aanvraag.

De prijsopgave zal zo snel mogelijk worden toegestuurd, rekeninghoudend met de beschikbaarheid en tarieven op het moment van  aanvraag.

Bent u verzekerd voor annulering, bijstand, repatriëring, medische kosten, bagage? Wij geven hierover graag meer info.

 

Inbegrepen

 • directe vluchten (goede dienstregeling) Brussel – Boekarest – Brussel met TAROM in T/Q-klasse elke dag (belastingen 81,33€ op 31/07/2020)
 • transfer luchthaven-hotel-luchthaven
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer volgens programma
 • half pension
 • Frans of Engelstalige gids voor de gehele duur van de rondleiding
 • paardenkoetsrit
 • transport voor de gehele duur van de tour in moderne bussen
 • feestelijk diner en folklore programma
 • 2 stoomtreinreizen
 • bagageservice in hotels
 • lijst van opgenomen vermeldingen : Cozia-klooster, Sibiu (orthodoxe kathedraal), Biertan (de versterkte kerk), Sighisoara (klokkentoren, kerk op de heuvel), Turda (zoutmijn), Cluj (kathedraal van St. Michael), Sapanta (juwelenkerkhof), Bran (kasteel Dracula), openluchtbezoek aan het kasteel van Peles/Sinaia, Boekarest (patriarchaatskerk, dorpsmuseum, fotostop bij het parlementspaleis).

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven en tips
 • hotel extra’s
 • niet vermelde diensten
 • facultatieve excursies vermeld in het het programma
 • annulering- en/of reisverzekering

True Purple

CITYTRIPS & CULTURELE RONDREIZEN

True Purple

Roemenië is het perfecte land van contrasten en legenden. Een land waar verleden en heden elkaar ontmoeten, en een harmonieuze en wondere wereld creëren: een echt levend museum.

Het ‘Zachte Boekovina’, zoals de inwoners haar noemen, is een ongeëvenaard en magische stukje paradijs, met zijn beschilderde kloosters, prachtige landschappen, muziek en traditionele kostuums.

Transsylvanië, of het land van “voorbij de wouden” (van het Latijnse “Trans silvae”), is bij uitstek het land van de  betoverende schoonheid. De naam roept beelden op van zachte valleien en sprankelende beekjes, hoge houten torens, middeleeuwse steden, versterkte steden en mysterieuze kastelen opgericht door de Saksen.

In deze twee regio’s, zo dichtbij gelegen en toch zo verschillend, zult u het leven van de dorpen en diens folklore ontdekken. U zult versteld staan van de beschilderde kloosters en kerken die tot werelderfgoed van de UNESCO zijn uitgeroepen. Al deze en nog veel meer ontdekkingen wachten op je tijdens een reis door Roemenië.

Interesse in deze rondreis?

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Stoomtreinreis door Transsylvanië

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie