7 Dagen Fins Lapland tijdens de kerstvakantie

Troeven

In 't kort

7 dagen Fins Lapland tijdens de kerstvakantie van 30/12/2023 –05/01/2024. Vier oudejaar in Saariselkä!

Husky
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sneeuwscootersafari

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Beschrijving

Dag 1: 30 december 2023
Heenvlucht van Brussel naar Helsinki (vert. 07u15 –aank. 10u50). Vlucht van Helsinki naar eindbestemming Ivalo(vert. 11u25 –aank. 13u10). Transfer van de luchthaven naar Santa’s Hotel Tunturi, waar u de komende 6 nachten zal verblijven op basis van half pension.

Dag 7: 5 januari 2024
Transfer van het hotel naar de luchthaven van Ivalo. Vlucht van Ivalonaar Helsinki (vert. 13u50 –aank. 15u25). Vlucht van Helsinki naar Brussel (vert. 16u40 –aank. 18u25).

Facultatief excursiepakket:

• 31 december: bezoek aan een rendierboerderij:
Deze safari laat u kennismaken met het oude Lapse vervoermiddel: de rendierslee. Vroeger was het enige middel van vervoer in de winter voor de inwoners van Lapland de slee, getrokken door rendieren. Vaak waren er wel 25 tot 30 rendieren die u in een lange karavaan voorttrokken. U ervaart deze traditionele, vredige manier van verplaatsen door sneeuwlandschappen waar het enige geluid dat u hoort het lichte gerinkel van rendierbellen is. Bij het vuur wordt een warme drank geserveerd. (10h-12h)

• 2 of 4 januari: sneeuwscooter excursie:
Deze sneeuwscootersafari biedt een perfecte manier om de prachtige natuur van Lapland te ervaren terwijl u geen haast heeft met rijden. De route klimt naar de top van de heuvel waar u wordt begroet met een ontzagwekkend landschap. Vergeet niet uw camera mee te nemen, want er zijn genoeg pauzes onderweg om foto’s te maken! Tijdens de safari wordt warm bessensap geserveerd. U reist in duo op de sneeuwscooter, kinderen zitten in een slede bij de gids. Een 3e volwassene reist solo op de sneeuwscooter.
(09h30-12h30)

• 3 januari: husky safari 10km:
Beleef een wintersafari met een team husky’s! Bij aankomst bij de kennel zal het enthousiaste geblaf van vriendelijke poolhonden u verwelkomen. Voordat u vertrekt op je reis, krijgt u instructies over hoe u de sledes moet besturen de sleeën, die u in paren mag besturen. Als u wilt, kunt u halverwege van plaats wisselen! De hoofd musherzal vertellen over het leven en de training van deze Arctische dieren, en u krijgt de kans om een aantal mooie foto’s te nemen. Warme drankjes worden geserveerd bij een open vuur.
(12h30-15h30)

Prijs

Periode
30/12/2023 –05/01/2024

 • Prijs Studio met sauna
 • Prijs per volwassene €2.235 Gielas Superior kamer
 • Prijs per volwassene €2.335
 • Prijs per kind €1.295
 • Prijs per 3e volwassene €1.525 2 slaapkamer appartement
 • Prijs voor 4 personen €7.520
 • Prijs voor een extra persoon €1.225 3 slaapkamer appartement
 • Prijs voor 6 personen €10.375 Prijs voor een extra persoon €1.225

Inbegrepen

 • Vluchten met Finnair.
 • Luchthaventaksen.
 • 6 nachten op basis van half pension.
 • Transfer van luchthaven naar hotel.

Extra’s

 • Excursiepakket: €460 euro per volwassene, €350 euro per kind, €525 voor 3e of 5e volwassene op de kamer (bij oneven aantal volwassenen is er altijd 1 iemand solo op de sneeuwscooter)

Santa’s Hotel Tunturi

Het hotel ligt in het centrum van het vakantieoord Saariselkä, met alle voorzieningen op loopafstand. De kamers, appartementen en de drie restaurants van het hotel bevinden zich in zes eenheden. Het hoofdgebouw, waar de receptie is gevestigd, heeft een lange, kleurrijke geschiedenis en de gevel heeft kenmerken uit het functionalisme. Het is ontworpen door de bekroonde Finse architect Kurt Moberg.

• Studio met sauna 25m² = Met twinbedden, minikeuken en eigen sauna zijn de studio’s perfect voor een koppel of 2 vrienden! Geen mogelijkheid voor extra bedden.

• Gielas Superior kamer met sauna 30m² = Alle superior kamers bevinden zich in het prachtige Gielas-gebouw. De kamers hebben twinbedden en extra bed voor 1 volwassene of twee kinderen (slaapbank). Voor gasten met een superior kamer wordt het ontbijt geserveerd in Restaurant Kaltio. • 2 slaapkamer appartement met sauna 69m² = Duplex appartement met een slaapkamer, woonkamer en keuken beneden. Op de mezzanine 3-4 bedden. (minstens 4 personen, max 6 personen)

• 3 slaapkamer appartement met sauna 69-96m² = Duplex appartement met een slaapkamer, woonkamer en keuken. Op de mezzanine twee kamers met twee eenpersoonsbedden en een slaapbank voor twee personen. (minstens 6 personen, max 8 personen)

Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Lees meer over ons 

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 51 83 89

Mail ons

reizen@reiscenter.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

7 Dagen Fins Lapland tijdens de kerstvakantie

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie