VANAF €994/pp

Arctic Experience

Tijdens dit 5-daags programma in Saariselkä stroomt de adrenaline regelmatig op hoog tempo door de buitengewone ervaringen die u te wachten staan. Maak kennis met de husky´s, rijdt op een sneeuwscooter door de prachtige natuur van Noord-Lapland en geniet!

Programma

Vertrek op maandag of woensdag in periode 2 januari - 27 maart 2019

Dag 1: aankomst
Neem bij aankomst in Ivalo de luchthavenbus naar Saariselkä. Na de check-in in het hotel kan u alvast een eerste verkenning van Saariselkä te voet doen. ´s avonds wacht u een diner in het hotel. 

Dag 2: ontdek de sneeuwscooter
Na het ontbijt in het hotel gaat u er op uit. Tijdens de sneeuwscootersafari geniet u volop van de prachtige natuur van Fell Lapland. Er wordt op een gezapig tempo gereden zodat u tijd heeft om van de omgeving te genieten. De route brengt u naar de top van een van de heuvels rond Saariselkä waar u een ongelofelijk zicht krijgt op het omringende landschap. Vergeet zeker uw fototoestel niet want tijdens de rit wordt er regelmatig gestopt om foto´s te nemen. Onderweg wordt een warm drankje geserveerd.
Namiddag heeft u vrije tijd om te relaxen of u neemt de skibus naar het skigebied van Saariselkä en waagt u aan enkele afdalingen. Skimateriaal kan u ter plaatse huren. Diner en overnachting in het hotel. 

Dag 3: maak kennis met de Arctische honden
Ontbijt in het hotel. Daarna is het tijd voor een kennismaking met de husky´s. Bij het startpunt begroeten deze enthousiaste honden u. Voordat de reis begint krijgt u enige instructies betreffende het sturen van de slee die met 2 personen per slee gereden wordt. Halverwege de tocht heeft u de gelegenheid om van bestuurder te verwisselen. De leider van het huskyteam vertelt u dan over het leven en het trainen van deze arctische dieren en u bent dan ook in de gelegenheid om mooie foto’s te maken. Inclusief koffie bij het kampvuur.
Namiddag geniet u van het tropisch zwembad van uw hotel. ´s avonds wacht u het diner waarna u een welverdiende rust kan genieten. 

Dag 4: de iconische rendieren en het noorderlicht
Ontbijt in het hotel. Vanmorgen kan u het wat rustiger aan doen want vanavond wordt het wat later. 
Namiddag rijdt u met de sneeuwscooter naar de lokale rendierfarm. Hier wacht de Sami gastheer u op en introduceert u in de Sami cultuur en de rendier economie. Tijdens het bezoek leert u hoe u een Lapse lasso moet gooien en hoe u met een rendierslede kan rijden en daarna waagt u uw kans tijdens een kort ritje. Voor de terugkeer naar Saariselkä wordt u koffie aangeboden en hoort u meer over de Lapse cultuur en het rendier. 
Na het diner staat er een uitzonderlijke activiteit gepland. Per minibus gaat u naar de locatie van de sneeuwiglo waar u de mogelijkheid heeft om een wandeling te maken en naar een Aurora Borealis voorstelling te kijken in De safari brengt u naar de site van de sneeuwiglo waar u de mogelijkheid heeft om een wandeling te maken en naar een Aurora Borealis voorstelling te kijken in een gigantische sneeuwiglo. Bewonder de mooie ijssculpturen in de Igloos, leer vanalles over de Lapse natuur via een verlicht pad buiten. Het Northern Light dinner wordt geserveerd in een traditionele Lapse kammi. In de kammi is ook een bar voorhanden(drankjes ter plaatse te betalen). Vergeet zeker uw fototoestel niet! Met een beetje geluk is de hemel open en krijgt u een mooi zicht op de maan, de sterren en misschien de Aurora Borealis. 

Dag 5: terug naar huis
Na een rustig ontbijt is het stilaan tijd om naar huis terug te keren. U kan weer met de luchthavenbus terug naar de luchthaven van Ivalo.

Inbegrepen in het arrangement: 
4 overnachtingen in Holiday Club Saariselkä met ontbijt,
3 x half pension en 1 x traditioneel diner in kammi,
excursies zoals vermeld in het programma,
BTW, documentatie en bijdrage Garantiefonds Reizen. 

Niet inbegrepen: 
vluchten,
lunches,
dranken bij het diner,
persoonlijke uitgaven,
luchthavenbus,
skibus en huur skimateriaal.