gallery/nieuw-zeeland

Programma

 

DAG 1 - VLUCHT NAAR AUCKLAND

 

DAG 2 - VLUCHT NAAR AUCKLAND

 

DAG 3 - AANKOMST AUCKLANDD
Bij aankomst in Auckland onthaal door de Nederlandstalige gids/chauffeur. Transfer naar het hotel waar we een vroege check-in voorzien hebben. Optioneel ontbijt in het hotel. ’s Namiddags maakt u een sightseeing tour door Auckland, inclusief bezoek aan het Auckland Museum. Avondmaal in een restaurant in de fameuze Sky Tower met een fantastisch uitzicht over de stad. Terug naar het hotel en overnachting.
Overnachting hotel Amora Auckland

 

DAG 4 - AUCKLAND - ROTORUA DB
Na het ontbijt vertrek zuidwaarts naar Rotorua via de vruchtbare streek van Waikato. Aankomst begin van de namiddag. Daarna is het tijd voor sightseeing met stops aan Lake Rotorua, de Government Gardens en het museum (toegang niet inbegrepen). ‘s Avonds geniet u van een traditioneel feest met avondmaal (Hangi) en een concert in een lokaal Maoridorp. De perfecte gelegenheid om de Maoricultuur beter te leren kennen. Terug naar het hotel en overnachting.
Overnachting hotel Regent of Rotorua 

 

DAG 5 - ROTORUA - OHAKUNE DB
Na het ontbijt bezoek aan het Maoridorp en het geothermisch reservaat Te Whakarewarewa. U krijgt er o.a. geisers en borrelende modderpoelen te zien. Verder naar Lake Taupo waar u de prachtige Huka watervallen kunt bewonderen. ‘ s Namiddags rit naar Ohakune, gelegen nabij het Tongariro Nationaal Park. Aankomst in het hotel. Nadien korte wandeling doorheen het prachtige nationaal park. Avondmaal en overnachting in het hotel.
Overnachting hotel Powderhorn Chateau 

 

DAG 6 - OHAKUNE - WELLINGTON DB
Na het ontbijt rit naar de hoofdstad Wellington. Bij aankomst doet u een sightseeing tour. U bezoekt o.a. de regeringsgebouwen en het Nationaal Museum. Avondmaal in een lokale pub. Terug naar het hotel en overnachting.
Overnachting Quality Hotel Wellington

 


DAG 7 - WELLINGTON - NELSON LB
‘s Morgens vroeg transfer naar de ferry terminal. Aansluitend neemt u de ferry naar het zuidereiland. Aan boord geniet u van een ontbijt in de premium lounge. Aankomst te Picton en rit naar de wijnstreek van Marlborough. U geniet van een lunch en een wijnproeverij in een wijngaard. Nadien verder naar Nelson. Intrek in het hotel en overnachting.
Overnachting Monaco Resort

 

DAG 8 - NELSON – ABEL NATIONAL PARK - NELSON LB
Vandaag verkent u het Abel Tasman National Park. Het park is vooral bekend voor zijn vele "golden beaches" en de zwart granieten rotspartijen. U maakt een mooie boottocht door het park. Tijdens de cruise heeft u de mogelijkheid om korte wandelingen te doen en/of te relaxen aan het strand. Picnic lunch wordt voorzien. In de late namiddag keert u terug naar het hotel.
Opmerking: tijdens deze dagexcursie bent u niet begeleid door uw Nederlandstalige gids/chauffeur want die heeft een verplicht dagje vrijaf.
Overnachting Monaco Resort

 

DAG 9 - NELSON – FRANZ JOSEF DB
Na het ontbijt rit langs de westkust naar Franz Josef. Nergens anders ter wereld liggen ijs, subtropische vegetatie en oceaan zo dicht bij elkaar. In de late namiddag kunt u optioneel een panoramische helicoptervlucht (30 min, ong. 274NZD per persoon, enkel ter plaatse te boeken) maken over de gletsjers. Avondmaal in een lokaal restaurant. Terug naar het hotel en overnachting.

Overnachting Punga Grove Motor Inn

 

DAG 10 - FRANZ JOSEF - QUEENSTOWN DB
Na het ontbijt rijdt u verder zuidwaarts langs de westkust naar Queenstown. Onderweg voorzien we stops bij de spectaculaire Haast Pass, Lake Wanaka en Lake Hawea. Voor aankomst in Queenstown passeert u langs de indrukwekkende Kawarau kloof. Intrek in het hotel. Avondmaal in het hotel en overnachting.
Overnachting Mercure Queenstown Resort

 

DAG 11 - QUEENSTOWN LB
Na het ontbijt nemen we u mee op sightseeing trip door Queenstown en het nabijgelegen vroegere goudmijndorpje Arrowtown. Terugrit naar Queenstown en lunchstop in een lokale wijngaard. De Central Otago regio is bekend voor zijn lekkere Pinot Noir wijnen. Vrij avondmaal en overnachting.
Overnachting Mercure Queenstown Resort

DAG 12 - QUEENSTOWN – MILFORD SOUND – TE ANAU DB
Na het ontbijt rit naar het Fjordland National Park, beschermd door Unesco. Tijdens deze daguitstap ontdekt u adembenemende landschappen. Bij aankomst in de Milford Sound maakt u een cruise van anderhalf uur over de prachtige fjord. U spot er zeehonden en ander wildlife, en vaart langs de meest grandioze watervallen. Na de cruise rit naar Te Anau. Intrek in het hotel en avondmaal in het hotel.
Overnachting Te Anau Lodge

DAG 13 - TE ANAU - TWIZEL DB
Na het ontbijt vertrek in noordelijke richting doorheen de prachtige MacKenzie Country regio, gelegen in het Mount Cook National Park. Bij aankomst in Twizel intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.
Overnachting Mackenzie Country Inn

 

DAG 14 - TWIZEL - CHRISTCHURCH DB
Na het ontbijt rit naar Christchurch. U ontdekt onderweg de Church of the Good Shepherd en de mooie vlaktes van Canterbury. Bij aankomst maakt u een sightseeing tour door de stad die bekend staat om zijn mooie parken en tuinen. Intrek in het hotel. Afscheidsdiner in een lokaal restaurant. Overnachting.
Overnachting Heartland Hotel Cotswold


DAG 15 - CHRISTCHURCH - EUROPA B
Ontbijt en vrije tijd tot aan het afgesproken uur voor de transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht naar Europa.

 

DAG 16 - AANKOMST IN BRUSSEL